ردکردن این
انواع تیرآهن و کاربرد آن ها در ساختمان سازی

انواع تیرآهن و کاربرد آن ها در ساختمان سازی

تیرآهن، یکی از پرکاربردترین پروفیل هایی است که تنش های حاصل از نیروهای برشی را تحمل می کند و به همین دلیل در بسیاری از پروژه های صنعتی و ساختمانی استفاده می شود. تیرآهن، انواع گوناگون دارد و هر یک از آن ها، دارای ویژگی های مخصوص به خود است. در این مقاله می خواهیم به بررسی انواع تیرآهن و کاربردهای آن ها در ساختمان سازی بپردازیم. پس با ما در دانشنامه آهن مهام همراه باشید.

انواع تیرآهن

تیرآهن IPE: قیمت تیرآهن IPE یا تیرآهن نیم پهن، یکی از مهم ترین تیرآهن های بازار فولاد است که ظاهر آن به حرف انگلیسی I شباهت دارد. این نوع تیرآهن نسبت به تیرآهن های دیگر، محبوبیت بیشتری دارد؛ زیرا ضخامت بال های ابتدایی و انتهایی آن یکسان است و همچنین ضخامت بال و جان تیرآهن در تمام طول آن ثابت است. انواع مختلف تیرآهن IPE شامل St44، St37 و St52 می شود.
تیرآهن IPB: تیرآهن IPB یا قیمت تیرآهن هاش در ساخت و سازهای عمرانی و همچنین قسمت های فلزی ساختمان کاربرد گسترده ای دارد. ظاهر این محصول، شبیه به حرف انگلیسی H می باشد و به همین دلیل به آن تیرآهن هاش گفته می شود. این تیرآهن از دو بال پهن و یک جان تشکیل شده است. جان تیرآهن باعث می شود که محصول مورد نظر در برابر نیروهای برشی مقاوم باشد و بال تیرآهن به این دلیل طراحی شده است که محصول از استقامت خوبی برخوردار باشد.
تیرآهن لانه زنبوری: این تیرآهن به دلیل این که در طول خود، دارای حفره های توخالی و شبیه به لانه زنبور است، به آن تیرآهن لانه زنبوری یا تیرآهن شبکه گفته می شود. هدف از ساخت این نوع محصول، این است که، بتواند کمان خمشی بیشتری را با کمترین تغییر شکل، تحمل کند.

کاربردهای تیرآهن در ساختمان سازی

همان طور که گفته شد، تیرآهن ها در ساختمان سازی کاربرد گسترده ای دارند. در واقع، پروژه های ساختمانی بدون وجود تیرآهن، به سرانجام نمی رسد. به طور کلی، مهم ترین کاربردهای تیرآهن در ساختمان سازی عبارت است از:
کفی ستون: کفی ستون، یکی از اساسی ترین کاربردهای استفاده از تیرآهن به شمار می رود. این محصول، امکان دریل کاری و همچنین ایجاد سوراخ و یا مشعل کاری برای اتصال پیچ و برشکاری را فراهم می کند. به طوری کلی، کفی ها برای اتصال نبشی به ستون به کار می روند و به دلیل این که، دارای قابلیت پیچ کاری و جوش است؛ باعث محافظت از نبشی و ستون ها می شود.
تیرهای اصلی: تیرآهن به عنوان شاه تیر در ستون ها مورد استفاده قرار می گیرد. شاه تیر به ستون ها متصل می شود و تیرک های میانی هر طبقه را نگه می دارد.
ستون ها: تیرآهن هاش با مقاطع مربعی شکل برای ستون های قطور، بسیار کاربرد دارد. در صورتی که، ساختمان بیش از یک طبقه داشته باشد، تیرآهن هم چون ستون یکپارچه مورد استفاده قرار می گیرد. چنانچه، طول ستون از سقف طبقه بالا بیرون زده باشد، می توان ستون طبقه ی بعدی را به آن متصل کرد.
تیرک های میانی: تیرک ها نسبت به ستون ها و شاه تیرها کوچک تر است و به آن، تیرآهن کوچک نیز گفته می شود. به طور کلی، تیرک ها نسبت به شاه تیره ها، از اهمیت کم تری برخوردار است. در واقع، وظیفه ی تیرآهن این است که، وزن ساختمان را تحمل می کند و به همین دلیل، تیرک ها در بالا و پایین تیرآهن ها قرار می گیرند. نکته ی دیگر این که، تیرک های میانی باعث انتقال فشار به صورت عمودی به شاه تیر و ستون ها می شود.

تیرآهن خرپا: تیرآهن نقش بسزایی در ساخت خرپا دارد. به طوری که، تیرها را مانند خرپا در کنار هم قرار می دهند تا در سقف انبار و سوله ها مورد استفاده قرار گیرد.
تیرهای باریک کرومیت: این تیرها به عنوان تیرک های باریک شناخته می شوند؛ زیرا نسبت به تیرک ها باریک تر هستند ولی طول بلند تری دارند. تیرک های باریک کرومیت دارای سطح نشیمن گاه است که بر روی تیر اصلی جا داده می شود. تیرآهن های تراس نسبت به این نوع تیرک ها، سازگاری بیشتری با هر نوع سیستمی دارند و به همین دلیل دارای تنوع بیشتری است.

 

هنوز نظری ثبت نشده،نظر خود را ثبت کنید!


افزودن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *