ردکردن این
تفاوت پروفیل زد و پروفیل در و پنجره

تفاوت پروفیل زد و پروفیل در و پنجره

تولید پروفیل ها از طریق فرآیندهای نورد سرد و نورد گرم صورت می گیرد. پروفیل ها به دو دسته ی باز و بسته تقسیم بندی می شوند که هر کدام از آن ها دارای خصوصیات منحصر به فرد خود هستند و برای کاربردهای خاصی مورد استفاده قرار می گیرند. در این مقاله قصد داریم به بررسی جداگانه پروفیل زد و پروفیل درب و پنجره بپردازیم تا با ویژگی ها و کاربردهای این دو نوع پروفیل بیشتر آشنا شوید. پس با ما در دانشنامه آهن مهام همراه باشید.

پروفیل Z چیست؟

پروفیل Z، یکی دیگر از پروفیل های مقاطع باز به شمار می رود که به دلیل شباهت آن به حروف انگلیسی Z، به عنوان پروفیل Z شناخته می شود. پروفیل Z با ضخامت های 2.5 و 3 میلی متری و در ارتفاع های 16، 18، 20 و 22 سانتی متری در بازار موجود است. استفاده از این نوع پروفیل در ساختمان های اسکلت فلزی و همچنین در سازه های چوبی به عنوان جایگزین تیرهای با فاصله نزدیک، کاربرد دارد. پروفیل Z بر اساس ارتفاع آن نام گذاری می شود به عنوان مثال به پروفیلی که 18 سانتی متر ارتفاع داشته باشد Z18 گفته می شود.

فرآیند تولید پروفیل Z

پروفیل Z از ورق های نورد گرم ساخته می شود. برای تولید این نوع پروفیل، ورق های گالوانیزه نسبت به ورق های سیاه کاربرد گسترده ای دارد؛ زیرا ورق های گالوانیزه در برابر رطوبت و زنگ زدگی از مقاومت بالایی برخوردار است. فرآیند تولید این محصول به این صورت است که، در ابتدا رول های فلزی توسط دستگاه های مخصوص برش، در اندازه های مختلفی برش داده می شود سپس ورق های برش خورده به سمت دستگاه ساخت پروفیل Z هدایت می شوند تا خم های متعددی بر روی ورق ها ایجاد گردد و در آخر مقاطع متعددی به شکل Z از دستگاه خارج می شود.

کاربردهای پروفیل Z

پروفیل Z یکی دیگر از انواع محصولات فولادی است که در صنعت بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. از مهم ترین کاربردهای این نوع پروفیل، می توان به صنایع خودروسازی برای ساخت وسایل نقلیه، صنعت کشتی سازی، نیروگاه های انرژی خورشیدی، به عنوان تکیه گاه در سازه های صنعتی، ساخت سقف ها و ستون ها و همچنین صنعت درب و پنجره سازی اشاره کرد.

مزایای پروفیل Z

استفاده از پروفیل Z در صنعت ساخت و ساز کاربرد گسترده ای دارد و از لحاظ اقتصادی نسبت به سایر محصولات فلزی سنگین مقرون به صرفه تر است و همچنین باعث کاهش 40 درصدی وزن ساختمان ها نیز می شود. در کشورهای توسعه یافته و همچنین مناطق زلزله خیز بسیار کاربرد دارد؛ زیرا استحکام ساختمان را افزایش می دهد. این محصول دارای مقاومت بالایی است و به خوبی می تواند بار سازه های سنگین را تحمل کند. از دیگر ویژگی های منحصر به فرد آن، سازگاربودن با محیط زیست است و از طرفی قابلیت بازیافت نیز دارد.

پروفیل در و پنجره چیست؟

پروفیل در و پنجره چیست؟

به مقاطع فلزی یا غیر فلزی توخالی به کار رفته برای ساخت در، پنجره و چارچوب سازه ها، پروفیل در و پنجره گفته می شود. برای تولید این نوع پروفیل، هم ورق روغنی و هم ورق سیاه مورد استفاده قرار می گیرد. معمولاً پروفیل در و پنجره از جنس های UPVC، فولاد، آلومینیوم، کامپوزیت و چوب ساخته می شود که هر کدام از آن ها، ویژگی های مخصوص به خود را دارد. پروفیل در و پنجره UPVC، به جهت این که تنوع گسترده ای دارد، در صنعت ساختمان سازی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.

فرآیند تولید پروفیل در و پنجره

برای تولید پروفیل در و پنجره، در ابتدا ورق های فولادی را با استفاده از دستگاه های مخصوصی برش می دهند سپس برای ساخت فریم کامل از دستگاه سوراخ زن، دستگاه سوراخ یراق آلات، دستگاه شیار زن، دستگاه جوش پروفیل و همچنین دستگاه پلیسه گیر استفاده می شود. قوطی گالوانیزه برای محکم شدن پنجره در شیار وسط پروفیل مورد استفاده قرار می گیرد و محکم شدن آن با پیچ و پرچ انجام می گیرد. از وسایل ضروری و مورد نیاز برای ساخت پروفیل در و پنجره، می توان به دستگاه برش CNC، دستگاه جوش چهار سر پروفیل، CNC تمیز کن گوشه ها، جوش تک سر پروفیل UPVC، دستگاه انتقال فریم اسپیسر و دستگاه نصب شیشه یا یراق آلات اشاره کرد. استفاده از ورق روغنی برای تولید این نوع پروفیل، بسیار مناسب تر است؛ زیرا از مقاومت کششی بالایی برخوردار است.

مزایای پروفیل در و پنجره

پروفیل درب و پنجره همانند دیگر محصولات فلزی از مزایا و ویژگی های منحصر به فردی برخوردار است و به همین علت در صنعت ساختمان سازی و همچنین صنعت درب و پنجره سازی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. از مهم ترین ویژگی های این نوع پروفیل می توان، به عنوان عایق های حرارتی و الکتریسیته، عایق صدا، عایق مناسب در برابر گرد و غبار و همچنین مقاوم بودن در برابر اشتعال اشاره کرد.

مزایای پروفیل در و پنجره

با توجه به مطالبی که گفته شد به این نتیجه می رسیم که، پروفیل ها یکی از پرکاربردترین مقاطع فولادی است که در صنعت ساخت و ساز بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. پروفیل زد جزو پروفیل های مقاطع باز محسوب می شود که به دلیل شباهت آن به حروف انگلیسی Z، به پروفیل Z معروف است و برای افزایش استحکام ساختمان، کاهش وزن اسکلت فلزی و غیره به کار می رود.
پروفیل درب و پنجره به جهت این که برای ساخت در، پنجره و چارچوب سازه ها مورد استفاده قرار می گیرد به عنوان پروفیل در و پنجره شناخته می شود و همچنین به عنوان یک عایق مناسب و عالی در برابر صدا، گرد و غبار، حرارت و الکتریسیته به کار می رود.

هنوز نظری ثبت نشده،نظر خود را ثبت کنید!


افزودن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *