آهن مهام » دانشنامه ورق » چه تفاوت هایی بین ورق روغنی و ورق گالوانیزه وجود دارد؟
چه تفاوت هایی بین ورق روغنی و ورق گالوانیزه وجود دارد؟

چه تفاوت هایی بین ورق روغنی و ورق گالوانیزه وجود دارد؟

فهرست مطالب

    ورق روغنی و ورق گالوانیزه، هر دو از طریق فرآیندهای متفاوتی تولید می شوند؛ و استفاده از آن ها برای صنایع و مصارفی که میزان خوردگی و زنگ زدگی در آن ها زیاد باشد، کاربرد گسترده ای دارند. بنابراین کاربرد این دو ورق یکسان است، ولی با یکدیگر تفاوت هایی دارند. که در ادامه مقاله قصد داریم به شرح تفاوت ورق روغنی و ورق گالوانیزه بپردازیم.

    ورق روغنی چیست؟

    ورق روغنی

    ورق روغنی، به ورق هایی گفته می شود که با تکنولوژی نورد سرد تولید می شوند و به ورق سرد  معروف می باشند. در فرآیند نورد سرد، ورق ها از ضخامت بالا به ضخامت پایین تبدیل می شوند و کیفیت ظاهری بالایی دارند. این نوع ورق، در مواقعی که کیفیت ظاهری محصول بسیار اهمیت دارد، کاربرد گسترده ای دارد. روغن کاری سطح ورق ها به این دلیل انجام می شود که از فرسایش و زنگ زدگی آن ها جلوگیری شود. همچنین این را در نظر داشته باشید قیمت ورق روغنی نیز در سایت آهن به صورت روزانه آپدیت می شود، می توانید به دسته مربوطه آن مراجعه کنید.

    ویژگی های ورق روغنی

    این نوع ورق های فولادی به دلیل این که در برابر فشارهای بسیار بالا، از مقاومت فوق العاده ای برخوردار هستند در نتیجه مهندسان و معماران، با در نظر گرفتن این ویژگی، سازه های بسیار قدرتمندی را طراحی می کنند. تولید این محصول در مقایسه با دیگر ورق های فولادی، بسیار سریع تر و ارزان تر می باشد و به رونق بازار نیز کمک خواهد کرد. از ویژگی های دیگر آن ها می توان به انعطاف پذیری و دوام بالایی که دارند نیز اشاره کرد. همچنین به خاطر ظرافت، سطح خوب و ابعاد دقیقی که دارند برای ساختن بسیاری از مصارف گوناگون مانند انواع تسمه، میله و لوله فلزی نیز به کار می روند. ورق روغنی با ضخامت 0.3 تا 3 میلی متر و با عرض 100 تا 125 میلی متر تولید می شوند. از جمله شرکت های تولید کننده ی ورق روغنی در ایران می توان به فولاد مبارکه و فولاد درخشان اشاره کرد و همچنین کشورهای کره ی جنوبی و هند نیز در زمینه ی تولید ورق های روغنی بسیار فعالیت دارند.

    کاربردهای ورق روغنی

    ورق های روغنی مانند دیگر ورق های فولادی در صنعت و همچنین زندگی روزمره ی ما کاربرد گسترده ای دارند. این نوع ورق ها، علاوه بر استحکام بالایی که دارند در اندازه و رنگ نیز بسیار متنوع هستند و به همین علت برای تولید انواع لوازم و مواد مختلف در صنایع گوناگون به کار می روند. برخی از کاربردهای ورق روغنی عبارت است از:
    قابل استفاده برای تولید قطعات خودرو مانند بدنه، قطعات زیرین اتومبیل، اگزوز و غیره
    قابل استفاده برای تولید انواع لوازم خانگی
    مبلمان اداری
    قابل استفاده برای ساخت پانل های غیر انعطاف پذیر
    قابل استفاده برای نقاشی قطعات
    قابل استفاده در صنعت خودروسازی

    ورق گالوانیزه چیست؟

    ورق گالوانیزه

    رطوبت، بزرگترین تهدید برای سازه های فلزی به شمار می رود. ساختمان های فلزی در برابر بلایای طبیعی یا حوادثی مانند سیل، طوفان، باران های سیل آسا و یا آتش سوزی از مقاومت بالایی برخوردار هستند. با وجود این، اگر برای سازه های فلزی پوشش مناسبی به کار نرود، ممکن است با گذشت زمان بر اثر رطوبت دچار زنگ زدگی شوند. ورق گالوانیزاسیون، یکی از انواع محصولات فولادی به شمار می رود که در صنایع گوناگون کاربرد گسترده ای دارد؛ به دلیل پوشش مناسبی که دارند، در مقابل زنگ زدگی بسیار مقاوم هستند. همان طور که می دانید فولاد و آهن از جمله محصولات فلزی به شمار می رود که در برابر خوردگی و زنگ زدگی (اکسید آهن) مقاوم نیستند. خوشبختانه امروزه می توان به کمک روش های مختلفی از تخریب این نوع محصولات جلوگیری کرد. یکی از بهترین روش ها، گالوانیزاسیون یا روی اندود کردن ورق های فلزی است. برای تولید ورق گالوانیزه، ورق فولادی را با یک لایه ی نازک از فلز روی (ZN) پوشش می دهند و اگر تحت هر شرایطی پوشش از بین برود یا آسیب ببیند، ورق دچار زنگ زدگی نخواهد شد. برای بدست آوردن قیمت ورق گالوانیزه می توانید به دسته مربوطه مراجعه کنید.

    ویژگی های ورق گالوانیزه

    ورق گالوانیزه، از پرکاربردترین ورق های فولادی به شمار می رود که در مقابل خوردگی و زنگ زدگی بسیار مقاوم هستند و عمر مفید آن ها از طریق فرآیند گالوانیزاسیون، تا 50 سال افزایش پیدا می کند. از دیگر ویژگی های این محصول، می توان به موارد زیر اشاره کرد.
    این ورق ها برّاق بوده و کیفیت بالایی دارند.
    هزینه ی تولید، نگهداری و تعمیر این نوع محصولات نسبت به سایر ورق ها، کم تر است.
    به آسانی می توان آن ها را جوشکاری کرد.
    ورق های گالوانیزه انعطاف پذیری بالایی دارند و مطابق با نظر مشتریان، فرم دهی و شکل دهی آن ها انجام می گردد.
    رنگ کردن ورق های گالوانیزه باعث می شود که علاوه بر زیبایی، از کیفیت بالایی نیز برخوردار باشند.

    کاربردهای ورق گالوانیزه

    در صنعت ساختمان سازی برای ساخت ساندویچ پانل ها کاربرد گسترده ای دارد.
    در صنعت خودروسازی برای ساخت درب قطعات نقش بسزایی دارد.
    در بسیاری از وسایل حساس خانگی مانند فریزر، یخچال، کولر، لباسشویی و…. مورد استفاده قرار می گیرد.
    در صنعت برق و الکترونیک برای تولید قطعات پوششی، انواع سیم کشی ها و… به کار می رود.
    ورق های گالوانیزه، برای ساختن بیشترین گاردریل های موجود در طرح های ترافیکی استفاده می شود.
    برای ساختن سیلوهای فلزی از ورق های گالوانیزه استفاده می کنند.

    تفاوت میان ورق روغنی و ورق گالوانیزه

    مهم ترین تفاوت های ورق روغنی و ورق گالوانیزه شامل موارد زیر است:
    برای تولید ورق گالوانیزه، ورق های فولادی را با یک لایه ی نازک از جنس فلز روی پوشش می دهند. در حالی که ورق روغنی، از طریق فناوری نورد سرد تولید می شود. بنابراین فرآیند تولید این دو ورق با یکدیگر متفاوت است.
    سطح کیفی ورق گالوانیزه در مقایسه با ورق روغنی بیشتر است؛ به همین علت قابل اعتمادتر بوده و استفاده ی فراوانی دارد.
    عمر مفید ورق گالوانیزه 50 سال و ورق روغنی تقریباً 15 سال است.
    ورق های گالوانیزه با ضخامت 0.6 تا 6 میلی متر و ورق روغنی با ضخامت 0.3 تا 3 میلی متر تولید می شوند.
    ورق روغنی نسبت به ورق گالوانیزه ظاهر بهتری دارد.

     

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دو × 2 =