آهن مهام » دانشنامه ورق » تفاوت های ورق سیاه با ورق گالوانیزه
تفاوت های ورق سیاه با ورق گالوانیزه

تفاوت های ورق سیاه با ورق گالوانیزه

فهرست مطالب

    ورق سیاه، ورق گالوانیزه، چه تفاوتهایی با هم دارند

    ورق سیاه و ورق گالوانیزه بر پایه ی آلیاژ فولاد تولید می شوند اما این ورقها از نظر ویژگی، ظاهری، شیمیایی، جدول استاندارد، خواص و کاربرد با هم کاملا متفاوت هستند. ورقهای سیاه و گالوانیزه دو ورق بسیار پر کاربرد و از بهترین قطعات در صنعت ساخت و ساز می باشند. شناخت تفاوتهای این ورقها و بررسی آنها، باعث میشود خریداران این محصولات، با آگاهی و اطمینان کامل به خرید ورق سیاه و ورق گالوانیزه اقدام کنند. به طور کلی قیمت ورق سیاه و همچنین قیمت ورق گالوانیزه که فاکتور اساسی در خرید شما به حساب می آیند متغییر بوده و در بازار نوسانات بسیاری را متحمل میشوند. قبل از شرح تفاوتهای این دو ورق ابتدا باید به بررسی ورق سیاه و گالوانیزه بپردازیم پس با آهن مهام همراه باشید.

    ورق سیاه چیست؟

    میتوان ارزانترین ورق موجود در بازار را به ورق سیاه نسبت داد. شاید کمی نامگذاری های ورق در ایران عجیب باشد با شنیدن اسم

    ممکن است به خودتان بگویید که حتما رنگ سیاهی دارد اما برخلاف نام آن، رنگی نقره ای و روشن دارد. صرفا به دلیل صیقلی و براق نبودن این نوع ورق، آن را ورق سیاه می نامند.

    برای تولید ورق سیاه ابتدا شمش های فولادی تا دمای بالا (دمای قبل از ذوب شدگی) حرارت داده شده  تا حالت خمیری به خود بگیرد، در مرحله بعد نورد شده و پهن، صاف و مسطح می شود. در این مرحله ورق به شکل مکعب مستطیل با طول بالا در می آید سپس با آب خنک، شمش ها را سرد کرده و دوباره وارد مرحله نورد می شود. در طی هر مرحله نورد فاصله های غلتک ها کمتر شده و تا اندازه ضخامت مورد نیاز، این عمل ادامه دارد و در نهایت با سرد شدن کامل ورق، شکل اصلی آن بدست می آید و مورد استفاده قرار می گیرد و سپس به شکل رول برای استفاده وارد مرحله بسته بندی می شود.

    ورق گالوانیزه چیست؟

    ورق های فولادی یا ورق سیاه، در برابر خوردگی و زنگ زدگی بسیار آسیب پذیر هستند ولی استحکام کششی و برشی خوبی دارند. برای تقویت و عدم خوردگی ورق فولادی ، متخصصان حوزه آهن آلات، این نوع ورق ها را به روش های مختلفی تقویت میکنند که یکی از این روشها، پوشش یا گالوانیزه کردن میباشد.

    یکی از انواع ورق های فلزی میباشد که مصارف و کاربرد های خاص خود را دارد عموما ورق های تولید شده ممکن است دچار خوردگی و یا زنگ زدگی شوند. تولید ورق های مقاوم در برابر زنگ زدگی، صرفه اقتصادی ندارد و مقرون به صرفه نیست به همین دلیل ورق های گالوانیزه برای کم کردن هزینه، تولید می شوند. گالوانیزه کردن ورقها بهترین و اقتصادی ترین روش برای این کار میباشد.
    برای تولید ورق گالوانیزه ابتدا ورق وارد وان ذوب شده و در آن غوطه ور میشود و نسبت به ضخامت فلز، روی سطح ورق قرار می گیرد. از کاربردهای مهم ورق گالوانیزه می توان به تولید لوله های انتقال آب، مخزن های نگهداری آب، کابینت ها و سقف سوله ها اشاره کرد.

    کاربرد های ورق سیاه:

    ورق سیاه کاربردهای فراوانی دارد و آن را میتوان در کشتی سازی، تانکر سازی، لوله های درزدار، پروفیل ها و همچنین در صنعت خودرو سازی مانند بدنه خودرو و همچنین ورق کف خودرو و غیره استفاده کرد. ورق سیاه در بازار ایران را می توان یکی از ارزانترین ها دانست.

    کاربردهای ورق گالوانیزه:

    ورق گالوانیزه معمولا برای تولید محصولاتی از قبیل پروفیل و قوطی، لوله های گالوانیزه کاربرد دارد. در کل این محصول در مناطق با رطوبت بالا مورد استفاده قرار میگیرد. از کاربرد های ورق گالوانیزه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

    تولید لوله‌های حرارتی، کابینت در آشپزخانه و کانال‌ها و دریچه‌های مربوط به سیستم‌های تهویه مطبوع و یا سیستم‌های خنک‌ کننده. تولید پروفایل‌های گالوانیزه و ساخت انواع پنجره‌ها، درها و قاب‌های فولادی ضد زنگ، تولید لوله گالوانیزه برای استفاده در محیط‌های مرطوب، سیستم تامین آب و یا سایر مایعات.

    نتیجه گیری

    بعد از بررسی دو ورق سیاه و گالوانیزه به این نتیجه میرسیم که هر دو کاربرد و مزیت های فراوان خود را دارند و در شرایط خاص، مورد استفاده قرار میگیرند. ورقهای سیاه ارزان هستند ولی در شرایط جوی مرطوب واکنش شیمیایی ضعیفی دارند و زنگ میزنند. ورق گالوانیزه گرانتر از ورق سیاه میباشد ولی به دلیل گالوانیزه بودن سطح آن در مناطق یا استانهای مرطوب عملکرد بسیار بهتری، نسبت به ورق سیاه از خود نشان میدهند.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    شانزده − نه =