آهن مهام » مطالب آموزشی » مقاطع فولادی (قسمت سوم)
مقاطع فولادی

مقاطع فولادی (قسمت سوم)

فهرست مطالب

    اهمیت مقاطع فولادی

    با پیشرفت علم و بالاخص علم شیمی، شاهد تغییر در اکوسیستم شهر سازی و در کل تغییر شکل و شمایل شهر ها هستیم. اکثر ساخت و سازها بدون مقاطع فولادی، غیر ممکن هستند میتوان گفت هدف اصلی این مقاطع در صنعت ساختمان سازی، اسکلت بندی میباشد هرچند که ترکیب آلیاژ هایی به فولاد می توان از آن به عنوان تزیین سازه ها نیز استفاده کرد. خوشبختانه کشور ما یکی از کشورهای مهم در کل منطقه در زمینه تولید اکثر این مقاطع فولادی میباشد. مقاطع فولادی در شکل و شمایل مختلفی تولید میشود که در زیر تمامی این مقاطع را به همراه کاربرد و ویژگی، به طور کامل و به زبان ساده شرح خواهیم داد. پس با آهن مهام همراه باشید. به دلیل حجم زیاد متن سعی کردیم این مقاله را به چهار بخش تقسیم کنیم، شما در این مقاله شاهد قسمت سوم هستید که در آن شما را با انواع قوطی و پروفیل و لوله های فولادی، کاربرد و ویژگیهای آنها آشنا خواهیم کرد. شما میتوانید قسمت اول این مقاله که به معرفی تیرآهن و میلگرد پرداختیم را در اینجا مشاهده کنید و همچنین برای مشاهده قسمت دوم که به معرفی انواع ورق های فولادی و نبشی و ناودانی پرداختیم را در اینجا مشاهده کنید.

    مقاطع مهم فولادی که در تمامی چهار مقاله به آنها خواهیم پرداخت عبارتند از:

    • تیرآهن
    • میلگرد
    • ورق فولادی
    • نبشی و ناودانی و انواع آن
    • قوطی و پروفیل و انواع آن
    • لوله و انواع آن
    • محصولات مفتولی
    • شمش

    اهمیت پروفیلها در صنایع

    با پیشرفت علم در صنعت آهن آلات و گسترش روزافزون ساخت و سازها، اهمیت قوطی های پروفیل بیش از پیش در حال افزایش است. قوطی پروفیل یک عنصر پرمصرف در صنعت ساختمان سازی میباشد که در این مقاله قصد داریم اهمیت این محصول پرکاربرد را برای شما شرح دهیم.
    قطعات فولادی ساختمان سازی دارای انواع و اقسام مختلفی هستند. مصالحی مانند تیرآهن، میلگرد، ورق و… در ساخت یک اسکلت ساختمان مستحکم استفاده می شود. یکی از مهمترین قطعات در ساختمان پروفیل می باشد. پروفیل به دو دسته تقسیم می شود 1- پروفیل صنعتی 2- پروفیل ساختمانی. انواع و کاربردهای مختلفی را می توان برای پروفیل در نظر گرفت.

    پروفیل چیست؟

    برشی از تو خالی از آهن می باشد که برای ایجاد ثبات و استحکام سازه های ساختمانی از آن استفاده می کنند. پروفیل ها را می توان با انواع مختلفی در بازار یافت. کاربردهای هر کدام از این نوع ها با یکدیگر متفاوت است. شرکت آهن مهام امروزه با داشتن تجربه چندین ساله قیمت قوطی و قیمت پروفیل را توسط معتبرترین شرکت های تولید کننده قوطی و پروفیل در اختیار شما مشتریان عزیز قرار می دهد.

    پروفیل ساختمانی

    پروفیل های ساختمانی در ساخت اسکلت های فلزی در ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد. ساخت پنجره و درهای آلومینیومی توسط پروفیل های ساختمانی تولید می شوند. انواع پروفیل ها عبارتند از پروفیل نورد گرم، پروفیل نورد سرد، پروفیل مرکب.

    پروفیل های صنعتی

    دومین نوع پروفیل ها، صنعتی می باشند. مقاومت بالا در برابر وزن کم باعث شده تا در صنایع تولید خودرو و همچنین نظامی کاربردهای بسیار بالایی داشته باشند.

    قوطی پروفیل چند نوع می باشد؟

    عموما قوطی پروفیل به چهار دسته تقسیم می شوند. 1- قوطی صنعتی 2- قوطی مبلی 3- قوطی ستونی 4- قوطی گالوانیزه.

    قوطی صنعتی: عموما در پل ها ، تابلوهای تبلیغاتی سطح شهر، صنایع نظامی و در کل سازه های سنگین استفاده می شود

    قوطی مبلی: همانگونه که از نامش مشخص است در صنعت مبل سازی استفاده بسیار زیادی دارد اگرچه در به دلیل وزن سبک این نوع قوطی ها در تولید لوازم خانگی قطعات خودرو مانند اگزوز خودرو و همچنین ساخت کانکس از این نوع پروفیل استفاده می شود که قیمت قوطی مبلی براساس وزن پروفیل محاسبه می شود.

    قوطی ستونی: شاید بتوان لقب پرکاربردترین قوطی ها را به قوطی ستونی لقب داد. عموما برای تولید ساخت ساختمان ها از این نوع قوطی استفاده می شود.

    قوطی گالوانیزه: همانند تمامی قطعات فلزی وقتی نام گالوانیزه را می شنوید یاد روکش خواهید افتاد. گالوانیزه در قوطی ها بیشتر در صنایع گلخانه ای استفاده می شود دلیل آن هم چیزی نیست جز مقاوم در برابر زنگ زدگی.

    سایر پروفیل ها

    پروفیل ها از نظر اهمیت دارای دسته های دیگری نیز می باشند. پروفیل ها به دو دسته باز و بسته تقسیم می شود. دسته اول باز به دلیل باز بودن شکل آنها مانند تیرآهن، ناودانی، نبشی، تسمه جزو دسته های پروفیل باز به شمار می روند. دسته دوم بسته با توجه به شکل ظاهری آنها مانند قوطی، لوله و همچنین پروفیل UPVC جزو دسته های بسته می باشند.

    پروفیل Z

    یکی از مهمترین نوع پروفیل ها می باشد که بیشتر در سالن های و در سقف آنها کاربرد بسیار بالایی دارد. پروفیل Z دارای چندین نوع می باشد که مهمترین آنها Z18، Z20، Z22 می باشند. باید اضافه کرد که پروفیل Z در ساخت سوله، انبار و پارکینگ ها نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

    پروفیل Z

    پروفیل C (سی پرلین)

    این نوع پروفیل مانند یک حرف انگلیسی C است که کاربرد آن بیشتر در سازه های نیمه سنگین میباشد.

    پروفیل C (سی پرلین)

    مزایا و معایب قوطی پروفیل

    به طور کل تمامی مقاطع فولادی دارای مزایا و معایب خاص خود هستند که شناخت معایب و مزایای آنها کمک فراوانی به افراد فعال در این حوزه یا مشتریان آهن آلات میکند. طبق گفته های قبلی و با شناخت انواع قوطیهای پروفیل متوجه این امر شدیم که تفاوت قوطی های پروفیل به جنس آنها بستگی دارد، مثلا قوطی پروفیل ساخته‌شده از ورق گالوانیزه، در برابر رطوبت مقاوم است این در حالی است که از مهم‌ترین مزایای پروفیل سی، سهولت نصب مصالح روی آن است. بنابراین، اگر به دنبال نصب آسان و کم‌هزینه هستید، پیشنهاد ما استفاده از پروفیل سی هست که برای پوشش دیوار، سقف و اتصال ستون‌هایی که فاصله‌ی زیادی با هم دارند، مناسب است.
    برای معایب قوطی پروفیل میتوان این مثال را بزنیم که اگر پروفیل C، روی اندود نباشد دچار خوردگی می شود و به همین دلیل از عمر آن کاسته میشود.پروفیل گالوانیزه هم بیشتر در صنعت ساختمان‌سازی و برای مقاوم‌سازی هرچه بیشتر در و پنجره‌‌های یو‌پی‌وی‌سی کاربرد دارد.

    بنابراین، استفاده از آن را در برج‌ها و ساختمان‌های مرتفع می‌توان دید که در مقابل فشارهای جوی مقاومت می‌کند و استحکام در و پنجره‌ها را بالا می‌برد. مزیت دیگر پروفیل گالوانیزه، جلوگیری از مشکل هرز‌شدن پیچ‌ها و افتادگی بازشوهای درها و پنجره‌ها است. قیمت قوطی و پروفیل نسبت به شرکت تولید کننده و ابعاد آن تغییر میکند

    لوله‌های فولادی و انواع آنها

    لوله‌های فولادی لوله‌های استوانه‌ای هستند که از فولاد ساخته شده‌اند و در ساخت و زیر ساخت‌ها ساختمانی و شهری کاربردهای زیادی دارند. لوله های فولادی پرمصرف ترین محصول تولید شده در صنعت فولاد می باشد. کاربرد اصلی لوله های فولادی در حمل و نقل مایع یا گاز زیرزمینی از جمله نفت، گاز و آب است. با این حال، لوله‌هایی با اندازه‌های مختلف در طول ساخت و ساز استفاده می‌شوند. کاربرد بیشتر لوله های فولادی در ساخت و ساز برای سیستم های گرمایش استفاده می شود. سازه ها را می توان با استفاده از لوله های فولادی با اندازه های مختلف، مانند نرده ها، قفسه های دوچرخه، یا بولاردهای لوله تولید و اجرا کرد.

    لوله ها چگونه تولید می شوند؟

    از ذوب مواد خام گرفته تا قالب گیری یا جوشکاری، این مصالح ساختمانی در همه جا از طریق دو فرآیند اصلی ایجاد می شود:

    • تولید به روش بدون درز
    • تولید به روش درز دار

    هر دو فرآیند باید با ساخت فولاد با کیفیت خوب شروع شوند. فولاد خام توسط کارخانه های ریخته گری از طریق فرآیند ذوب مواد خام در یک کوره تولید می شود. برای درست کردن این ترکیب، ممکن است عناصری به فلز مذاب اضافه شود و ناخالصی ها از این طریق حذف شوند. فولاد مذاب حاصل در قالب ریخته می شود تا شمش تولید و یا به دستگاه ریخته گری پیوسته منتقل می شود تا اسلب، بیلت شکل بگیرد قیمت لوله نسبت به شرکت تولید کننده و ابعاد آن متغیر است.

    اسلب فولادی و اسکلت فولادی در تولید لوله

    اسکلت فولادی از دال هایی ساخته می شود که تا دمای 2200 درجه فارنهایت گرم می شوند. گرما باعث ایجاد رسوب روی سطح می شود که باید از طریق رسوب شکن و تمیز کردن فشار بالا آن را جدا کرد. پس از تمیز کردن، دال فولادی به صورت گرم به صورت نوارهای باریک و نازک فولادی به نام اسکلپ نورد می شود. اسکلپ با اسید سولفوریک ترشی (تمیز کردن سطح) می شود، با آب شسته می شود و به عنوان ماده خام برای لوله سازی وارد غلتم های بزرگ می شوند. عرض اسکلپ تعیین کننده قطر لوله قابل ساخت است.

    اسلب فولادی

    تولید از طریق دستگاه نورد

    در این روش بیلت فولادی را در دمای بسیار بالا در کوره قرار میدهند، با کمک دستگاه پیرسینگ (سوراخ کن)، سوراخ مرکز لوله حفظ می شود. همچنین قطر بیرونی سوراخ همان قطر نهایی داخل لوله است.

    تولید از طریق لوله آهنگری

    در فرآیند تولید لوله فورج، یک شمش گرم شده در قالب آهنگری که قطر آن کمی بزرگتر از لوله تمام شده است، قرار می گیرد. برای ایجاد آهنگری استوانه‌ای از پرس هیدرولیک چکش آهنگری با قطر داخلی منطبق استفاده می شود. هنگامی که این آهنگری انجام شد، لوله برای رسیدن به بعد نهایی ماشین کاری می شود. فرایند ساخت لوله آهنگری برای تولید لوله های بدون درز با قطر بزرگ که با روش های سنتی قابل تولید نیستند استفاده می شود. لوله های فورج شده معمولا برای هدر بخار استفاده می شود.

    انواع لوله ها

    لوله همانند سایر قطعات فولادی، لوله ها نیز انواع مختلفی دارند. لوله های گازی، لوله های مسی، لوله های اسپیرال، لوله مانیسمان، لوله داربست، لوله لنس، لوله گوشتدار، لوله مبلی، لوله آتشخوار، لوله API، لوله جدار چاه، لوله صنعتی، لوله گالوانیزه، لوله استنلس استیل، لوله بدون درز مانیسمان. لوله های درزدار. به دلیل تعداد بالا و تنوع لوله ها در ادامه با یکی از این لوله ها را برای شما شرح می دهیم برای مشاهده و اطلاعات کامل میتوانید به مقاله مرتبط هر لوله مراجعه کنید.

    انواع لوله ها

    لوله های فولادی بدون درز (مانیسمان)

    لوله فولادی بدون درز دارای بخش توخالی است که تعداد زیادی از آنها برای انتقال سیال مانند نفت خام، گاز طبیعی، گاز زغال سنگ، آب و برخی مواد جامد و غیره استفاده می شود. در مقایسه با فولاد گرد جامد، زمانی که مقاومت پیچشی یکسان است. وزن لوله فولادی بدون درز نسبتاً سبک است، بنابراین نوعی فولاد مقرون به صرفه است که به طور گسترده در ساخت کالاهای لوله ای نفتی و قطعات مکانیکی استفاده می شود.کاربرد لوله های فولادی به دلیل مقاومت بالا در بسیاری از صنایع استفاده می شوند. از جمله صنایع ساختمان سازی، ساخت پل، صنایع کشاورزی، مراکز تفریحی، تجهیزات پزشکی، خودروسازی و …

     

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دو × 3 =