نبشی و ناودانی

نبشی و ناودانی

فهرست مطالب

    همه چیز درباره نبشی و ناودانی

    نبشی و ناودانی از محصولات پر کاربرد در صنعت ساخت و ساز می باشند. هر دو مقطع فولادی نبشی و ناودانی جزو پروفیلهای باز هستند که از لحاظ شکل و ظاهر و کاربرد ، دارای شباهت و تفاوت هایی نیز هستند. از نظر ظاهری، نبشی از 2 بال تشکیل شده که می‌توانند ارتفاع‌های برابر یا نابرابر داشته باشند ولی ناودانی از 2 بال و یک جان ساخته شده که همواره ارتفاع بال‌ها یا لبه‌های آن باهم برابرند. در این مقاله قصد داریم با زبان ساده و به طور مختصر شما را با نبشی و ناودانی آشنا کنیم، با آهن مهام همراه باشید.

    نبشی

    نبشی ( به انگلیسی Angle bar ) یکی از پروفیلهای بسیار پرکاربرد در صنعت ساخت و ساز میباشد. شکل این پروفیل به صورت L انگلیسی می باشد و دلیل آن هم دو ضلع عمود بر هم است و معمولا از حرف L برای نمایش آن استفاده میکنند. ناگفته نمایند گاهی وقتها نبشی را با حرف V نیز نشان میدهند. نبشی ها از ضلع عمود بر هم تشکیل شده و دارای دو نوع میباشند. اگر دو ضلع آن با هم برابر باشد به آن نبشی بال مساوی و اگر دو ضلع آن نابربر باشد به آن نبشی بال نامساوی می گویند. از مهم ترین نبشی های موجود در بازار نبشی آهنی میباشد. در صنعت ساختمان سازی، نبشی ها کاربرد زیادی دارند و همچنین در استفاده های صنعتی نیز پرکاربرد هستند. مشخصات ابعادی نبشی در جدول اشتال و دیگر استانداردها ذکر شده است. قیمت نبشی و ناودانی نسبت به ابعاد و ویژگیهای آن، متغیر است.
    همانطور که از قبل گفتیم نبشی ها همواره دارای دو بال می باشند که ممکن است دو بال آنها مساوی (به عنوان مثال L300) و نامساوی (به عنوان مثال L100*300) باشد. نبشی دارای دو مدل مهم می باشد مدل نبشی فابریک و نبشی پرسی که این دو از نظر نوع ساخت با یکدیگر متفاوت می باشند. از نظر اندازه نیز نبشی ها دارای ضخامت و اندازه های مختلفی می باشد. در کشور نبشی ها 3 الی 2- میلی متر ساخته و تولید می شود. طول نبشی ها نیز از 6 شروع و تا 12 متر ادامه دارد. اگرچه طول نبشی ها با توجه به تقاضا می تواند باز هم متغیر باشد.

    کاربرد نبشی

    کاربرد نبشی

    • اتصال ستون ها به صفحات در سازه های فلزی
    • ساخت سقف کرمیت برای باب بالایی تیرچه ها
    • اتصال پل ها به ستون های سازه
    • ساخت خرپا
    • صنعت کشتی سازی و خودروسازی
    • برج های ارتباطی، کابل برق
    • ساخت فریم تخت، صندلی، نیمکت و نردبان

    و بسیاری از کاربرد های دیگر اشاره کرد. نبشی ها به دو شکل شاخه و خرد استفاده می شوند و یکی از مهمترین نوع نبشی ها نبشی گالوانیزه میباشد.

    نبشی گالوانیزه

    هنگامی که نام گالوانیزه می آید منظور پوشش روی برای جلوگیری از زنگ زدگی می باشد. نبشی گالوانیزه نیز دارای روکشی از روی می باشد که به اصطلاح به آن گالوانیزه میگویند، نبشی های گالوانیزه طول عمر بسیار بالایی دارند و برای نصب همواره از این نوع توصیه می شود. قیمت نبشی نیز با توجه به نوع آن متغیر است. شرکت آهن مهام با در اختیار داشتن نبشی و نادانی از بهترین شرکت ها می تواند به شما عزیزان کمک شایانی کند.

    ناودانی

    ناودانی مقطعیست فولادی که از دسته پروفیلهای باز میباشد. ناودانی پروفیلیست تشکیل شده از یک سطح افقی و دو سطح عمودی که سطح افقی آن جان (بدنه ناودانی) و دو سطح عمودی بنام بال میباشد. (همانند تیرآهن با این تفاوت که تیر آهن H و I شکل است اما ناودانی U شکل). ناودانی از نظر جنس دسته بندی می شوند. مهمترین آنها گالوانیزه، آلومینیومی و استنلس استیل می باشند. قیمت ناودانی همانند نبشی بر اساس جنس می باشد.

    روشهای تولید ناودانی

    ناودانی ها به دو روش نورد شده و پرسی تولید میشوند که در زیر، این دو روش را برای شما شرح خواهیم داد.

    ناودانی نورد شده: روش تولید ناودانی نوردی به این صورت است که ابتدا شمش های خام را حرارت میدهند سپس با گذشتن از غلتک هایی که به نورد معروف هستند شکل و ابعاد آن ایجاد میشود. بسته به سایز نوردها، ناودانی‌ها هم با همان سایز از خط تولید بیرون می‌آیند که به آن‌ها، ناودانی فابریک می‌گویند.

    ناودانی پرسی: ناودانی پرسی را میتوان از اسم آن تشخیص داد. روش تولید ناودانی پرسی به این صورت است که از پرس کردن ورق‌هایی به طول 6 متر تولید می‌شوند. این نوع ناودانی‌ها، ممکن است در اندازه‌های مختلفی به سفارش مشتری ثبت شوند.

    کاربرد ناودانی

    بیشترین کاربرد ناودانی ها در ساخت سازه های فلزی می باشد، مهمترین دلیل استفاده از ناودانی می توان به ساخت ماشین آلات، چهارچوب، نمای ساختمان، استفاده به عنوان تیر یا ستون و غیره اشاره کرد.

    انواع ناودانی از لحاظ شکل

    ناودانی ها از لحاظ شکل و ظاهر دارای انواع مختلفی هستند که در زیر به چند نوع مهم آن اشاره ای خواهیم کرد:

    • ناودانی سبک
    • ناودانی سنگین
    • ناودانی مشبک
    • ناودانی ساده

    ناودانی سبک: ناودانی سبک به نوعی از ناودانی گفته می‌شود که وزن آن از وزن تعریف شده در جدول استاندارد اشتال کمتر است.

    ناودانی سنگین: ناودانی سنگین از لحاظ وزن و ابعاد، با اندازه‌های ثبت شده در جدول اشتال کامل برابر است. به طور کلی، ناودانی سنگین بر اساس اندازه های ثبت شده در جدول محاسباتی در تعدادی از کارخانه‌های داخلی کشور و همچنین در برخی از کشورهای اروپایی تولید می‌شود.

    ناودانی مشبک: این نوع ناودانی از جنس گالوانیزه میباشد یا بهتر است بگوییم از ورق های گالوانیزه تولید میشود. سطح این ناودانی دارای سوراخ هایی میباشد و این سوراخها برای بستن پیچ و مهره ایجاد میشوند.

    ناودانی ساده: ناودانی ساده در صنایع ساختمان سازی و صنعتی استفاده می شود که در اندازه های گوناگون بین 8 تا 16 متر میباشد.

    ویژگیهای مهم ناودانی

    • کم بودن وزن اسکلت فلزی
    • مقاومت در برابر تنش‌های فولادی
    • کارآمد بودن در طولانی مدت
    • اشغال فضای کم
    • تحمل در برابر ضربه
    • سرعت نصب بالا در ساختمان‌ها

    سخن پایانی

    همانطور که در ابتدای مقاله خدمت شما عرض کردیم، نبشی و ناودانی دو مقطع پرکاربرد فولادی در صنایع مختلف می باشند. میتوان گفت این دو مقطع تفاوت عمده ای با هم ندارند تقریبا به هم نزدیک هستند. یکی از مهمترین وجه تشابه این دو محصول، کاربردهای آنها میباشد. تفاوت های بین این دو را میتوان در شکل ظاهری، استانداردهای تولیدی در شرکت های تولید کننده تشخیص داد. جهت خرید و استعلام از قیمت روز نبشی و قیمت ناودانی، با مشاوران و متخصصان ما در آهن مهام در ارتباط باشید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    13 + 7 =