آهن مهام » دانشنامه میلگرد » میلگرد سبک و سنگین چه تفاوتی دارد؟
میلگرد سبک و سنگین چه تفاوتی دارد؟

میلگرد سبک و سنگین چه تفاوتی دارد؟

فهرست مطالب

    میلگرد سبک و سنگین چه تفاوتی دارد؟

    میلگرد به عنوان سازه پروفیلی به‌ عنوان تقویت‌کننده در سازه‌های بتنی مورد استفاده قرار می‌گیرد. میلگرد براساس استانداردهای موجود در ابعاد و وزن های مختلف به جهت کاربردهای متفاوت آن ساخته می شود که در برخی کارخانه‌های تولیدی میلگرد، مقدار وزنی محصول از حد استاندارد تعریف‌ شده سبک‌تر یا سنگین‌تر است. در این مقاله ما قصد داریم در مورد تفاوت میلگرد سبک و سنگین و اینکه کدام یک بهتر است صحبت کنیم پس با ما همراه باشید.

     

    میلگرد سبک چیست؟

    میلگرد سبک میلگردی است که از نظر وزن کمتر از میزان استاندارد باشد. میلگردهای کمتر از قطر 14 میلی متر که در اصطلاح به آنها میلگردهای 8، 10 و 12 گفته می شود و دارای وزنی کمتر از استاندارد جهانی می باشد در دسته بندی میلگردهای سبک قرار دارند. به عنوان مثال، میلگرد 10 آجدار A3، به عنوان نگهدارنده و تقویت‌کننده بتن کاربرد دارد. با استفاده از این نوع میلگرد، می‌توان استحکام سازه را بالا برد و تغییرات ناشی از دما و خسارت را به حداقل رساند. دو کارخانه فولاد راد همدان و فولاد ظفر بناب سبک‌ترین میلگردها را تولید و روانه بازار فولاد می‌کنند.

    میلگرد سبک

    میلگرد سنگین چیست؟

    میلگرد سنگین میلگردی است که از نظر وزن بیشتر از میزان استاندارد باشد. بیشترین کاربرد این نوع میلگرد در پروژه‌های ساختمانی بزرگ با سختی زیاد است. یکی از ویژگیهای اصلی در هنگام خرید میلگرد  دقت در وزن آن است. بهترین شیوه برای محاسبه وزن میلگرد توجه به جدول وزنی آن می باشد که هر کارخانه تولیدکننده یک جدول مربوط به محصولات خود را دارد . به عنوان مثال، میلگرد سایز 32 یکی از میلگردهای سنگین است که کاربردهای متفاوتی را دارا می باشد.

    تمایز میلگرد سبک و سنگین

    میلگرد سبک و سنگین بر اساس پارامتر وزن از هم متمایز می شوند و همان طور که از نام آنها برمی آید وزن میلگرد سبک، کمتر از میلگرد سنگین است. طول، قطر و همچنین سایز میلگرد، به وزن میلگرد وابسته است؛ زیرا کم بودن بیش از حد استاندارد تعیین شده باعث کاهش قطر و طول و یا حتی تغییر در نوع آج‌های میلگرد خواهد شد. معمولا میلگردهای سبک نسبت به سایر میلگردها، قیمت بالاتری دارند. به این نکته دقت داشته باشید که سبک وزن بودن میلگرد باید بر اساس بازه استاندارد باشد. (البته این موضوع در مورد سایر مقاطع فولادی هم صدق خواهد کرد.

    در غیر این صورت، سبک بودن وزن میلگرد اگر خارج از محدوده استاندارد باشد، قطعا نمی‌تواند بار سنگین سازه را تحمل کند در نتیجه این امر مشکلات زیاد و جبران ناپذیری ایجاد خواهد کرد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    ده + یازده =