آهن مهام » دانشنامه میلگرد » میلگرد همبند چیست؟
میلگرد همبند

میلگرد همبند چیست؟

فهرست مطالب

    با توجه به اینکه در سازه ها و ساختمان  آتش سوزی در اثر اختلالات برق ایجاد می شود و این امر می تواند باعث خسارتهای جبران ناپذیر جانی ومالی گردد بنابراین مهندسان عمران برای جلوگیری از این اتفاق در سازه ها روشی را ایجاد کردند که به آن روش همبندی می گوییم. همانطور که میدانید میلگرد یک قطعه فولادی مهم در صنعت سازه و ساختمان سازی است.

    روش همبندی در سازه ها:

    همبندی روشی است که از اختلاف پتانسیل (تفاوت ولتاژ بین دو نقطه که باعث ایجاد جریان می شود) بین بدنه و تاسیسات سازه الکتریکی وغیرالکتریکی جلوگیری می کند. بنابراین همبندی می تواند تا حد امکان مانع از برق گرفتگی و در نتیجه صدمات ناشی از آن مانند آتش سوزی شود و احتمال وقوع این اتفاقات تلخ را به صفر رساند. از جمله مواردی که باعث ایجاد جریان الکتریکی ناخواسته می شود می توان به صاعقه اشاره کرد. صاعقه به طور معمول در اثر تخلیه الکتریکی میان ابر و زمین به وقوع می پیوندد. اگر انسان در محدوده این صاعقه قرار گیرد به دلیل رسانا بودن بدن انسان باعث انتقال جریان الکتریکی و اصطلاحاً برق گرفتگی می شود. صاعقه در شهرهای پرجمعیت می تواند یکی از بلایای طبیعی بسیار خطرناک باشد و پتانسیل تخریب بسیار بالایی دارد. روش همبند عملاً باعث می گردد این جریانات ناخواسته در ساختمان هایی که در معرض صاعقه هستند رخ ندهد و از وقوع فاجعه جلوگیری نماید.

     

    میلگرد همبند

    چطور از میلگرد همبند در سازه استفاده کنیم؟

    برای متصل کردن میلگرد اضافی به میلگردهای اصلی ساختمان از سیم مخصوص یا مفتول مسی یا تسمه استفاده می شود.برای اتصال درست باید مفتول یا تسمه را به میلگرد مناسب وصل کنیم بهترین روش برای انجام این کار، این است که حداقل در فواصل 6 متری اتصالات لازم قرار داده شود. این اتصالات باید با کمک جوشکاری  یا انواع بست پیچی که برای این کار مناسب‌اند انجام شود.

    شبکه همبندسازی باید قبل از انجام بتن ریزی ایجاد شود و سپس بتن ریزی صورت گیرد. اگر شبکه همبند سازی قبل از بتن ریزی ساخته نشده باشد برای ایجاد این شبکه پس از بتن ریزی می بایست از یک سیم مسی بدون روکش با سطح مقطع مناسب بر روی سطح بتن در فونداسیون و سقف‌ها استفاده کرد و به نزدیک‌ترین شبکه همبند متصل شود.

     تقسیم بندی همبندی

    همبندی به دو دسته تقسیم می شود

    همبندی اصلی : همه اجزاء فلزی و بتنی ساختمان را دربر می گیرد

    همبندی اضافی: همه اتصالات سازه را در برمی گیرد مثل اتاق ، سرویس بهداشتی

    مزایای اجرای همبندسازی فونداسیون

    – استفاده از همبند مزایای زیادی دارد که می توان به موارد ذیل اشاره کرد

    – کاهش الکتریسیته ساکن در کف ساختمان

    – جلوگیری از برق گرفتگی های غیر مستقیم

    – جلوگیری از آسیب وارد کردن به وسایل الکتریکی ساختمان

    قرار دادن تعداد مسیر موازی که با کمک آن جریان صاعقه به سمت زمین هدایت می‌شود و از آسیب‌های وارده ناشی از آن جلوگیری می‌کند

    به حداقل رساندن خطرات آتش سوزی. محافظت از جان ساکنین ساختمان

    در مجموع باید گفت که همبندی میلگرد ها بهترین راه برای جلوگیری از آتش سوزی و اختلالات برق در یک سازه به شمار می رود.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    19 + نوزده =