ردکردن این
خاک آهن

خاک آهن و کاربردهای آن چیست

خاک آهن و کاربردهای آن چیست

حدود 5 درصد از پوسته کره زمین از سنگ ‌آهن تشکیل‌ شده است. این سنگ پس از استخراج و ترکیب با عناصری چون  کربن، کروم و نیکل و غیره، به صورت آلیاژ درامده و و در صنعت آهن از آن استفاده میکنند. اینگونه آلیاژ که با سنگ آهن ساخته میشود به مراتب ویژگیهای بهتری نسبت به آهن خالص دارد یکی از این آلیاژهای مهم که صنایع گوناگون کاربرد زیادی دارد، فولاد است. پس از طی مراحلی چون برشکاری روی فولاد، خاک آهن بر جای میماند که بعد از آن طی مراحلی این خاک تبدیل به محصولاتی از قبیل شمش،میلگرد، تیرآهن، و.. میگردد

در این مقاله سعی میکنیم به معرفی، کاربردها و مزایای استفاده مجدد از خاک آهن بپردازیم.(همچنین می توانید برای اطلاع از قیمت شمش ، قیمت میلگرد و قیمت تیرآهن بر روی لینک آن کلیک نمایید.)

خاک آهن چیست

پس از عملیاتی از قبیل مته کاری، برش کاری یا سوهان زدن و غیره، قطعات یا ضایعاتی از فولاد یا آهن جدا و سپس جمع آوری میشوند که به آن براده یا خاک آهن میگویند. این خاک آهن جز ضایعات آهنی و فولادی به حساب می آیند که میتوان دفعات زیادی از آنها استفاده کرد تا ضایعات آهن در تولید، به حداقل برسد. این خاک معمولا به دو شکل احیا شده و احیا نشده در صنعت استفاده میشود. نوع احیا نشده به رنگ سیاه و زغالی، به صورت اکسید است و پس طی مراحل احیا به رنگ خاکستری در میآید.

تولید کنندگان اصلی سنگ آهن

استرالیا تولید کننده اصلی سنگ آهن میباشد، چین و برزیل در رتبه های بعدی می باشد. از دیگر تولیدکنندگان این ماده معدنی منحصر به فرد نیز می توان به روسیه و آمریکا اشاره نمود. هر چند کشورهای چین و استرالیا هر دو تولید کننده بزرگ این محصول هستند ولی تفاوت آن ها در این است که کشور چین سنگ آهنش را صادر نکرده و خود استفاده می کند ولی استرالیا این محصول را به کشورهای متعددی صادر می نماید. چین بزرگترین وارد کننده این محصول محسوب می شود و از همین جهت بزرگ ترین تولید کننده فولاد در جهان می باشد. 44 درصد از تولید فولاد در جهان توسط کشور چین انجام می شود.

کاربرد خاک آهن

خاک آهن را میتوان به صورت زیر طبقه بندی کرد:

استفاده مجدد از آن در زنجیره تولید فولاد و صنایع فولادسازی

استفاده مجدد از آن برای تولید لنت ترمز خودرو

استفاده مجدد از آن به ‌عنوان کود برای گیاهان و درختان

کاربرد آن در آزمایشگاه‌ ها و کاربردهای متفرقه

استفاده مجدد از آن در تولید رنگ

استفاده مجدد از آن در صنعت الکترود سازی

 

مزایای استفاده مجدد از خاک آهن

خاک آهن یا همان ضایعات پرتی صنعت فولاد سازی با استفاده مجدد آن، ضایعات و هدر رفت (پرتی) مواد حذف به حداقل میرسد و باعث صرفه جویی در تولید، مصرف فولاد، از بین نرفتن سرمایه، ایجاد اشتغال و کاهش حجم واردات میشود تا خاک آهن به ‌صورت خام به کشورهای دیگر فروخته نشود. فلز فولاد تولید شده از آهن صد در صد قابل بازیافت است و می توان آن را دوباره در میان مواد اولیه تولید کالاهای مصرفی و با همان کیفیت مواد خام اولیه، بارها و بارها استفاده کرد. هر تن از فولاد بازیافت شده در مصرف بیش از ۱۴۰۰ کیلو گرم سنگ آهن، ۷۴۰ کیلوگرم زغال سنگ کک و ۱۲۰ کیلوگرم سنگ آهک صرفه جویی کند.

جمع بندی

خاک آهن، جزء مهمی از ضایعات صنعت فولاد سازی است که از برش، مته کاری یا سوهان زدن و سایر عملیات انجام شده روی قطعات فولادی، ریخته میشود و بر جای میماند. این ماده مهم مصارف متنوعی دارد مانند صنایع لنت خودرو، تولید رنگ، استفاده در صنعت کشاورزی و غیره است.

هنوز نظری ثبت نشده،نظر خود را ثبت کنید!


افزودن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *